Heerlijk wakker worden met deze kaneelbroodjes ๐
Ik zie ze heel veel op het web passeren, deze geurige broodjes en eindelijk heb ik ze zelf ook in mijn oven geschoven... En ik moet zeggen: meer van deze ๐
Wat heb je nodig:
Voor het deeg:
Een zakje droge gist
300 gr bloem
50 gr suiker
1 snuifje zout
1 tl kaneel
1 ei
100 ml melk
50 gr boter
Voor de vulling:
60 gr zachte boter
3 el kaneel
30 gr kandijsuiker
Om te bestrijken:
1 ei
Hoe maak je het:
Meng al je ingrediรซnten voor het deeg en kneed tot een soepel deeg.
Leg je deeg in een mengkom en dek af met een keukendoek. Zet de kom op een warme plaats en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Maak ondertussen je vulling: meng de ingrediรซnten.
Verdeel het deeg in 2 delen.
Rol het deeg uit tot 2 lappen van 20 op 30 CM.
Bestrijk de helft de lapjes deeg met de vulling. Rol de lappen deeg op.
Snij het deeg in rolletjes van 2 cm.
Leg deze rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Leg de keukendoek over je ovenschaal en laat je kaneelbroodjes nog een 30 min rijzen.
Besmeer de broodjes met een opgeklopt ei en zet ze 18 minuten in een op 230 graden voorverwarmde oven.
Genieten maar ๐
Ik zie ze heel veel op het web passeren, deze geurige broodjes en eindelijk heb ik ze zelf ook in mijn oven geschoven... En ik moet zeggen: meer van deze ๐
Voor het deeg:
Een zakje droge gist
300 gr bloem
50 gr suiker
1 snuifje zout
1 tl kaneel
1 ei
100 ml melk
50 gr boter
Voor de vulling:
60 gr zachte boter
3 el kaneel
30 gr kandijsuiker
Om te bestrijken:
1 ei
Hoe maak je het:
Meng al je ingrediรซnten voor het deeg en kneed tot een soepel deeg.
Leg je deeg in een mengkom en dek af met een keukendoek. Zet de kom op een warme plaats en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Maak ondertussen je vulling: meng de ingrediรซnten.
Verdeel het deeg in 2 delen.
Rol het deeg uit tot 2 lappen van 20 op 30 CM.
Bestrijk de helft de lapjes deeg met de vulling. Rol de lappen deeg op.
Snij het deeg in rolletjes van 2 cm.
Leg deze rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Leg de keukendoek over je ovenschaal en laat je kaneelbroodjes nog een 30 min rijzen.
Besmeer de broodjes met een opgeklopt ei en zet ze 18 minuten in een op 230 graden voorverwarmde oven.
Genieten maar ๐
Reacties
Een reactie posten