Wanneer het buiten stormt, maken we het binnen gezellig met z'n allen in de zetel. Met nog wat comfortfood erbij doorstaan we de doortocht van de storm Ciara.
Deze torrijas zijn heerlijk snel gemaakt en zorgen voor instant happiness.
Wat heb je nodig:
Zeste van 1 citroen
2 eieren
2,5 dl room
2,5 dl melk
1 stokbrood
100 gr suiker
2 el olijfolie
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
Voor de kaneelsuiker:
1 el kaneel
3 el suiker
Hoe maak je het:
Snij het vanillestokje in de lengte in de helft.
Breng de melk samen met de room, suiker, het kaneelstokje, het vanillestokje en de citroenzeste aan de kook.
Haal van het vuur.
Verwijder het vanillestokje en het kaneelstokje uit het melkmengsel en laat afkoelen.
Snij ondertussen het stokbrood in sneetjes.
Klop de eieren los.
Laat het brood even weken in het melkmengsel. Laat het brood nadien even weken in de eieren.
Verhit de olijfolie in een pan en bak het brood goudbruin.
Haal het brood uit de pan en laat heel even uitlekken op een keukendoek.
Heel lekker met de kaneelsuiker 😋
Wat heb je nodig:
Zeste van 1 citroen
2 eieren
2,5 dl room
2,5 dl melk
1 stokbrood
100 gr suiker
2 el olijfolie
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
Voor de kaneelsuiker:
1 el kaneel
3 el suiker
Hoe maak je het:
Snij het vanillestokje in de lengte in de helft.
Breng de melk samen met de room, suiker, het kaneelstokje, het vanillestokje en de citroenzeste aan de kook.
Haal van het vuur.
Verwijder het vanillestokje en het kaneelstokje uit het melkmengsel en laat afkoelen.
Snij ondertussen het stokbrood in sneetjes.
Klop de eieren los.
Laat het brood even weken in het melkmengsel. Laat het brood nadien even weken in de eieren.
Verhit de olijfolie in een pan en bak het brood goudbruin.
Haal het brood uit de pan en laat heel even uitlekken op een keukendoek.
Heel lekker met de kaneelsuiker 😋
Reacties
Een reactie posten