Deze veggie paddenstoelenpasteitjes zijn heel snel te maken, ideaal voor op een luie vakantiedag ๐.
Ik heb ze met paddenstoelen gevuld, maar je kan dat met eender welke groentjes doen. Leuk toch ๐
Wat heb je nodig:
2 kant-en-klare vellen bladerdeeg
1ui
500gr paddenstoelen naar keuze
Beetje fijngehakte peterselie
Peper en zout
Teentje knoflook, fijngehakt
Beetje melk
Bak de ui met de knoflook. Voeg de champignons en de peterselie toe. Nu nog kruiden met zout en peper en je vulling is al klaar... ๐
Ik heb mijn pasteitjes in een cupcakevorm gemaakt, dit ging heel handig en zo hebben ze de perfecte vorm.
Druk uit het deeg rondjes ter grootte van een cupcakevormpje. Je kan 24 rondjes halen uit 2 vellen deeg (dus 12 pasteitjes).
Leg een rondje in je vorm als bodem. Vul deze met de paddenstoelen. Bedek dit met nog een rondje deeg. Zorg dat je de randjes goed aanduwt, anders gaan je pasteitjes openscheuren als je ze straks uit je vormpjes haalt ๐.
Snij met een scherp mesje een verluchtingsgat in de bovenkant van je pasteitjes en smeer ze in met een beetje melk.
Voila, ready to bake ๐
Zet de pasteitjes 10-15 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Smakelijk ๐
Ik heb ze met paddenstoelen gevuld, maar je kan dat met eender welke groentjes doen. Leuk toch ๐
Wat heb je nodig:
2 kant-en-klare vellen bladerdeeg
1ui
500gr paddenstoelen naar keuze
Beetje fijngehakte peterselie
Peper en zout
Teentje knoflook, fijngehakt
Beetje melk
Bak de ui met de knoflook. Voeg de champignons en de peterselie toe. Nu nog kruiden met zout en peper en je vulling is al klaar... ๐
Ik heb mijn pasteitjes in een cupcakevorm gemaakt, dit ging heel handig en zo hebben ze de perfecte vorm.
Druk uit het deeg rondjes ter grootte van een cupcakevormpje. Je kan 24 rondjes halen uit 2 vellen deeg (dus 12 pasteitjes).
Leg een rondje in je vorm als bodem. Vul deze met de paddenstoelen. Bedek dit met nog een rondje deeg. Zorg dat je de randjes goed aanduwt, anders gaan je pasteitjes openscheuren als je ze straks uit je vormpjes haalt ๐.
Snij met een scherp mesje een verluchtingsgat in de bovenkant van je pasteitjes en smeer ze in met een beetje melk.
Voila, ready to bake ๐
Zet de pasteitjes 10-15 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Smakelijk ๐
Reacties
Een reactie posten