Doorgaan naar hoofdcontent

Frangipanetaart met appel en abrikoos

Heerlijk de geur van een taart in de oven ๐Ÿ˜ dit taartje kan je warm eten met evt. een bolletje ijs of koud...

Wat heb je nodig:
2 vellen bladerdeeg
Een bakje abrikozen
1 appel
150 gr bloemsuiker
150 gr gemalen amandelen
120 gr zachte boter
50 gr bloem
2 eieren
Beetje melk

Hoe maak je het:
Bekleed je bakvorm met een velletje deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Maak de frangipane: meng de eieren met de bloemsuiker, de gemalen amandelen, de boter en de bloem. Stort de frangipane op de bodem.
Snij de appel in partjes. Snij de abrikozen in de helft en verwijder de pit. Verdeel het fruit over de frangipane.
Maak met een koekjesvorm gaatjes in het tweede vel bladerdeeg en leg deze over de taart. Ga met een deegroller over de rand van je taartvorm zodat je makkelijk het overtollige deeg kan verwijderen.
Smeer het deeg in met een beetje melk.
Voila... ready to bake ๐Ÿ˜Š zet je taart een 45-50 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snel een taartje maken? Probeer dan deze appeltaart met amandelvulling.

Yes we survived the week  nu tijd om gezellig te genieten van leuke (en lekkere) dingen. Wij zetten het weekend alvast in met deze appeltaart met amandelvulling  Wat heb je hier voor nodig: Een vel bladerdeeg 2 appelen 125 gr boter 2 eieren 75 gr suiker 125 gr gemalen amandelen Hoe maak je het: Klop de boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de amandelen toe en klop goed op. Leg he deeg in je bakvorm en prik hier gaatjes in met een vork. Stort het amandelmengsel op je deeg. Snij je appelen in partjes en leg op het amandelmengsel. Zet je taart voor 40 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Smeer een beetje opgewarmde abrikozenconfituur op je taart als hij nog warm is.

Chocolate chip cookies

De examens zijn hier begonnen dus hoog tijd om mijn tieners wat verwennerijtjes voor te schotelen ๐Ÿ˜‰ Vandaag maakte ik deze chocolate chip cookies en van een succes gesproken ๐Ÿ˜‰ Wat heb je nodig: 550 gr zelfrijzende bloem Een snuifje zout 180 gr kristalsuiker kristai 180 gr kandijsuiker Een zakje vanillesuiker 250 gr gesmolten boter 2 eieren 1 el melk 300 gr chocoladedruppels Hoe maak je deze heerlijke koekjes: Meng al je ingrediรซnten. Voeg als laatste de chocolade toe. Maak bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je bakplaat. Zet de koekjes 10 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op je bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Genieten maar ๐Ÿ˜˜

Eierkoeken met kokosroom en chocolade

Deze eierkoeken zijn lekker fris door de kokosroom en de chocolade maakt er helemaal een feestje van ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹ Wat heb je nodig: Voor de eierkoeken: 2 eieren 100 gr suiker 100 gr zelfrijzende bloem Buisje vanille essence Snuifje zout Voor de kokosroom: 200 ml kokoscreme 2 eetlepels poedersuiker 100 gr pure chocolade Hoe maak je het: Klop de eieren op samen met de suiker, de vanille essence en het zout. Spatel voorzichtig de bloem onder de eieren. Lepel het mengsel op een bakplaat (hou voldoende afstand tussen de koeken) en zet 12 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. De kokosroom: Klop de kokoscreme op samen met de suiker. Vul de koeken met de kokosroom. Smelt de chocolade en dompel de koeken in de chocolade.