Dit grijze weer vraagt gewoon om een heerlijk taartje, vind je niet?
Onlangs kreeg ik van een tante dit heerlijke receptje. Deze taart is een heuse caloriebom, maar ook wel zo lekker!!!!
Wat heb je nodig:
Een rolletje kruimeldeeg
2 eieren
100 gr boter
150 gr kandijsuiker
50 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el bloem
1 el melk
200 gr gehakte pecannoten en 200 gr hele voor de afwerking
Een snuifje zout
Hoe maak je het:
Klop de eieren schuimig.
Smelt de boter en meng deze bij de eieren.
Voeg de suikers, de bloem, de melk en het zout toe. Klop alles tot een egaal deeg.
Voeg de gehakte noten toe en spatel deze onder het deeg.
Doe het kruimeldeeg in je taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg.
Stort het notenmengsel op het kruimeldeeg. Versier je taart met de overige pecannoten.
Bak de taart 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en bak de taart nog 30 minuten.
Lekker warm met een bolletje vanille ijs maar ook koud is deze taart zalig lekker 😉
Onlangs kreeg ik van een tante dit heerlijke receptje. Deze taart is een heuse caloriebom, maar ook wel zo lekker!!!!
Wat heb je nodig:
Een rolletje kruimeldeeg
2 eieren
100 gr boter
150 gr kandijsuiker
50 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el bloem
1 el melk
200 gr gehakte pecannoten en 200 gr hele voor de afwerking
Een snuifje zout
Hoe maak je het:
Klop de eieren schuimig.
Smelt de boter en meng deze bij de eieren.
Voeg de suikers, de bloem, de melk en het zout toe. Klop alles tot een egaal deeg.
Voeg de gehakte noten toe en spatel deze onder het deeg.
Doe het kruimeldeeg in je taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg.
Stort het notenmengsel op het kruimeldeeg. Versier je taart met de overige pecannoten.
Bak de taart 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en bak de taart nog 30 minuten.
Lekker warm met een bolletje vanille ijs maar ook koud is deze taart zalig lekker 😉
Reacties
Een reactie posten