Doorgaan naar hoofdcontent

Pecannotentaart

Dit grijze weer vraagt gewoon om een heerlijk taartje, vind je niet?
Onlangs kreeg ik van een tante dit heerlijke receptje. Deze taart is een heuse caloriebom, maar ook wel zo lekker!!!!


Wat heb je nodig:
Een rolletje kruimeldeeg
2 eieren
100 gr boter
150 gr kandijsuiker
50 gr kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el bloem
1 el melk
200 gr gehakte pecannoten en 200 gr hele voor de afwerking
Een snuifje zout

Hoe maak je het:
Klop de eieren schuimig.
Smelt de boter en meng deze bij de eieren.
Voeg de suikers, de bloem, de melk en het zout toe. Klop alles tot een egaal deeg.
Voeg de gehakte noten toe en spatel deze onder het deeg.

Doe het kruimeldeeg in je taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het kruimeldeeg.
Stort het notenmengsel op het kruimeldeeg. Versier je taart met de overige pecannoten.

Bak de taart 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en bak de taart nog 30 minuten.

Lekker warm met een bolletje vanille ijs maar ook koud is deze taart zalig lekker 😉

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snel een taartje maken? Probeer dan deze appeltaart met amandelvulling.

Yes we survived the week  nu tijd om gezellig te genieten van leuke (en lekkere) dingen. Wij zetten het weekend alvast in met deze appeltaart met amandelvulling  Wat heb je hier voor nodig: Een vel bladerdeeg 2 appelen 125 gr boter 2 eieren 75 gr suiker 125 gr gemalen amandelen Hoe maak je het: Klop de boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de amandelen toe en klop goed op. Leg he deeg in je bakvorm en prik hier gaatjes in met een vork. Stort het amandelmengsel op je deeg. Snij je appelen in partjes en leg op het amandelmengsel. Zet je taart voor 40 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Smeer een beetje opgewarmde abrikozenconfituur op je taart als hij nog warm is.

Chocolate chip cookies

De examens zijn hier begonnen dus hoog tijd om mijn tieners wat verwennerijtjes voor te schotelen 😉 Vandaag maakte ik deze chocolate chip cookies en van een succes gesproken 😉 Wat heb je nodig: 550 gr zelfrijzende bloem Een snuifje zout 180 gr kristalsuiker kristai 180 gr kandijsuiker Een zakje vanillesuiker 250 gr gesmolten boter 2 eieren 1 el melk 300 gr chocoladedruppels Hoe maak je deze heerlijke koekjes: Meng al je ingrediënten. Voeg als laatste de chocolade toe. Maak bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je bakplaat. Zet de koekjes 10 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op je bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Genieten maar 😘

Eierkoeken met kokosroom en chocolade

Deze eierkoeken zijn lekker fris door de kokosroom en de chocolade maakt er helemaal een feestje van 😍😋 Wat heb je nodig: Voor de eierkoeken: 2 eieren 100 gr suiker 100 gr zelfrijzende bloem Buisje vanille essence Snuifje zout Voor de kokosroom: 200 ml kokoscreme 2 eetlepels poedersuiker 100 gr pure chocolade Hoe maak je het: Klop de eieren op samen met de suiker, de vanille essence en het zout. Spatel voorzichtig de bloem onder de eieren. Lepel het mengsel op een bakplaat (hou voldoende afstand tussen de koeken) en zet 12 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. De kokosroom: Klop de kokoscreme op samen met de suiker. Vul de koeken met de kokosroom. Smelt de chocolade en dompel de koeken in de chocolade.