Ik vind het heerlijk om nieuwe combinaties uit te proberen ๐ en nog heerlijker is een mooi bordje kunnen presenteren ๐❤
Deze vijgentaartjes komen hier alvast op de paastafel ☺
Voor de bodem:
100 gr zachte gedroogde vijgen
80 gr amandelen
100 gr cashewnoten
2 el kokosolie
50 gr pure chocolade
Voor de banketbakkersroom:
3 eierdooiers
65 gr suiker
2 el vanillesuiker
35 gr bloem
350 ml melk
Voor de afwerking:
Cacao nibs (kan je vinden in de Action ๐)
Hoe maak je het:
De bodem:
Bekleed je vormpjes met bakpapier.
Mix de noten met de kokosolie en de vijgen tot een deeg. Duw deze goed aan in je vormpjes.
Zet een paar uurtjes in de ijskast.
Smelt je chocolade en strijk deze (niet te dik, het moet echt maar een dun laagje zijn) over je bodem.
Zet je vormpjes terug in de ijskast tot de chocolade helemaal hard is.
Maak ondertussen je banketbakkersroom. Klop de eierdooiers met de suiker. Voeg de bloem toe en klop tot een egaal mengsel.
Breng de melk aan de kook.
Voeg de melk beetje bij beetje al kloppend bij je eiermengsel.
Giet je mengsel in de pan en zet op het vuur. Blijf roeren tot je banketbakkersroom is ingedikt.
Laat afkoelen.
Wanneer je banketbakkersroom afgekoeld is, schep je deze op je bodem.
Bestrooi je taartjes met de cacao nibs ๐๐
Deze vijgentaartjes komen hier alvast op de paastafel ☺
Voor de bodem:
100 gr zachte gedroogde vijgen
80 gr amandelen
100 gr cashewnoten
2 el kokosolie
50 gr pure chocolade
Voor de banketbakkersroom:
3 eierdooiers
65 gr suiker
2 el vanillesuiker
35 gr bloem
350 ml melk
Voor de afwerking:
Cacao nibs (kan je vinden in de Action ๐)
Hoe maak je het:
De bodem:
Bekleed je vormpjes met bakpapier.
Mix de noten met de kokosolie en de vijgen tot een deeg. Duw deze goed aan in je vormpjes.
Zet een paar uurtjes in de ijskast.
Smelt je chocolade en strijk deze (niet te dik, het moet echt maar een dun laagje zijn) over je bodem.
Zet je vormpjes terug in de ijskast tot de chocolade helemaal hard is.
Maak ondertussen je banketbakkersroom. Klop de eierdooiers met de suiker. Voeg de bloem toe en klop tot een egaal mengsel.
Breng de melk aan de kook.
Voeg de melk beetje bij beetje al kloppend bij je eiermengsel.
Giet je mengsel in de pan en zet op het vuur. Blijf roeren tot je banketbakkersroom is ingedikt.
Laat afkoelen.
Wanneer je banketbakkersroom afgekoeld is, schep je deze op je bodem.
Bestrooi je taartjes met de cacao nibs ๐๐
Reacties
Een reactie posten