Doorgaan naar hoofdcontent

Vijgentaartje met banketbakkersroom

Ik vind het heerlijk om nieuwe combinaties uit te proberen ๐Ÿ˜ en nog heerlijker is een mooi bordje kunnen presenteren ๐Ÿ˜❤

Deze vijgentaartjes komen hier alvast op de paastafel ☺


Wat heb je nodig:

Voor de bodem:
100 gr zachte gedroogde vijgen
80 gr amandelen
100 gr cashewnoten
2 el kokosolie
50 gr pure chocolade

Voor de banketbakkersroom:
3 eierdooiers
65 gr suiker
2 el vanillesuiker
35 gr bloem
350 ml melk

Voor de afwerking:
Cacao nibs (kan je vinden in de Action ๐Ÿ˜‰)

Hoe maak je het:

De bodem:
Bekleed je vormpjes met bakpapier.
Mix de noten met de kokosolie en de vijgen tot een deeg. Duw deze goed aan in je vormpjes.
Zet een paar uurtjes in de ijskast.
Smelt je chocolade en strijk deze (niet te dik, het moet echt maar een dun laagje zijn) over je bodem.
Zet je vormpjes terug in de ijskast tot de chocolade helemaal hard is.

Maak ondertussen je banketbakkersroom. Klop de eierdooiers met de suiker. Voeg de bloem toe en klop tot een egaal mengsel.
Breng de melk aan de kook.
Voeg de melk beetje bij beetje al kloppend bij je eiermengsel.
Giet je mengsel in de pan en zet op het vuur. Blijf roeren tot je banketbakkersroom is ingedikt.
Laat afkoelen.

Wanneer je banketbakkersroom afgekoeld is, schep je deze op je bodem.
Bestrooi je taartjes met de cacao nibs ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snel een taartje maken? Probeer dan deze appeltaart met amandelvulling.

Yes we survived the week  nu tijd om gezellig te genieten van leuke (en lekkere) dingen. Wij zetten het weekend alvast in met deze appeltaart met amandelvulling  Wat heb je hier voor nodig: Een vel bladerdeeg 2 appelen 125 gr boter 2 eieren 75 gr suiker 125 gr gemalen amandelen Hoe maak je het: Klop de boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de amandelen toe en klop goed op. Leg he deeg in je bakvorm en prik hier gaatjes in met een vork. Stort het amandelmengsel op je deeg. Snij je appelen in partjes en leg op het amandelmengsel. Zet je taart voor 40 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Smeer een beetje opgewarmde abrikozenconfituur op je taart als hij nog warm is.

Chocolate chip cookies

De examens zijn hier begonnen dus hoog tijd om mijn tieners wat verwennerijtjes voor te schotelen ๐Ÿ˜‰ Vandaag maakte ik deze chocolate chip cookies en van een succes gesproken ๐Ÿ˜‰ Wat heb je nodig: 550 gr zelfrijzende bloem Een snuifje zout 180 gr kristalsuiker kristai 180 gr kandijsuiker Een zakje vanillesuiker 250 gr gesmolten boter 2 eieren 1 el melk 300 gr chocoladedruppels Hoe maak je deze heerlijke koekjes: Meng al je ingrediรซnten. Voeg als laatste de chocolade toe. Maak bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je bakplaat. Zet de koekjes 10 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op je bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Genieten maar ๐Ÿ˜˜

Eierkoeken met kokosroom en chocolade

Deze eierkoeken zijn lekker fris door de kokosroom en de chocolade maakt er helemaal een feestje van ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹ Wat heb je nodig: Voor de eierkoeken: 2 eieren 100 gr suiker 100 gr zelfrijzende bloem Buisje vanille essence Snuifje zout Voor de kokosroom: 200 ml kokoscreme 2 eetlepels poedersuiker 100 gr pure chocolade Hoe maak je het: Klop de eieren op samen met de suiker, de vanille essence en het zout. Spatel voorzichtig de bloem onder de eieren. Lepel het mengsel op een bakplaat (hou voldoende afstand tussen de koeken) en zet 12 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. De kokosroom: Klop de kokoscreme op samen met de suiker. Vul de koeken met de kokosroom. Smelt de chocolade en dompel de koeken in de chocolade.