Ik kan maar niet genoeg krijgen van rabarber ๐. De rabarber in deze strudel geeft een frisse toets aan een klassiek receptje ❤
Wat bloemetjesmotief erop en strudel kan plots ook in de lente ๐ผ๐
Wat heb je nodig:
Een rolletje bladerdeeg
1 appel
2 rabarberstengels
2 el gemalen amandelen
1 el vanillesuiker
1 tl kaneel
Een klontje boter
1 ei
Hoe maak je het:
Smelt de boter. Snij de appel en de rabarber in grote stukken en stoof deze samen met de vanillesuiker en de kaneel 10 minuten in de boter tot eeneen droge moes (er moeten nog brokjes in zitten).
Laat afkoelen.
Voeg de amandelen toe en meng goed.
Rol het bladerdeeg open. Leg de moes in het midden van je deeg.
Klop het ei op en smeer de randen van het deeg in met ei.
Vouw de strudel toe. Steek met een koekjesvorm bloemetjes uit een restje bladerdeeg en versier hier je strudel mee.
Smeer ook de bloemetjes in met het opgeklopte ei.
Zet de strudel 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Heerlijk met wat ijs en vanilleroom ❤
Geniet van een lekker zonnig paasweekend ❤๐
Een rolletje bladerdeeg
1 appel
2 rabarberstengels
2 el gemalen amandelen
1 el vanillesuiker
1 tl kaneel
Een klontje boter
1 ei
Hoe maak je het:
Smelt de boter. Snij de appel en de rabarber in grote stukken en stoof deze samen met de vanillesuiker en de kaneel 10 minuten in de boter tot eeneen droge moes (er moeten nog brokjes in zitten).
Laat afkoelen.
Voeg de amandelen toe en meng goed.
Rol het bladerdeeg open. Leg de moes in het midden van je deeg.
Klop het ei op en smeer de randen van het deeg in met ei.
Vouw de strudel toe. Steek met een koekjesvorm bloemetjes uit een restje bladerdeeg en versier hier je strudel mee.
Smeer ook de bloemetjes in met het opgeklopte ei.
Zet de strudel 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Heerlijk met wat ijs en vanilleroom ❤
Geniet van een lekker zonnig paasweekend ❤๐
Reacties
Een reactie posten