Doorgaan naar hoofdcontent

Brownies met amandelen en hazelnoten

Chocolade is always good, right? 😍 en dan vooral op maandagavond 😍
Doe er nog wat aardbeien bij en je bent zo terug in weekendmodus πŸ‘ŒπŸ˜‰


Deze brownies zijn overheerlijk en klaar op een half uurtje (wat goed uitkomt, want op maandag heb ik geen zin om nog uren in de keuken te staan).
Wat heb je hiervoor nodig:
200 gr chocolade
130 gr boter
110 gr suiker
20 gr vanillesuiker
3 eieren
50 gr bloem
25 gr fijngehakte amandelen
25 gr fijngehakte hazelnoten

Hoe maak je ze:
Klop de eieren met de suiker. Smelt de boter met de chocolade en voeg deze bij het eiermengsel. Voeg de bloem en de noten toe en roer tot een glad beslag.
Giet in je vorm en zet voor 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Laat de brownies volledig afkoelen vooraleerje ze in stukken verdeelt. Bestrooi nog even met wat cacaopoeder voor je ze verorbert πŸ˜‰

Genieten maar 😍

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snel een taartje maken? Probeer dan deze appeltaart met amandelvulling.

Yes we survived the week  nu tijd om gezellig te genieten van leuke (en lekkere) dingen. Wij zetten het weekend alvast in met deze appeltaart met amandelvulling  Wat heb je hier voor nodig: Een vel bladerdeeg 2 appelen 125 gr boter 2 eieren 75 gr suiker 125 gr gemalen amandelen Hoe maak je het: Klop de boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de amandelen toe en klop goed op. Leg he deeg in je bakvorm en prik hier gaatjes in met een vork. Stort het amandelmengsel op je deeg. Snij je appelen in partjes en leg op het amandelmengsel. Zet je taart voor 40 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Smeer een beetje opgewarmde abrikozenconfituur op je taart als hij nog warm is.

Chocolate chip cookies

De examens zijn hier begonnen dus hoog tijd om mijn tieners wat verwennerijtjes voor te schotelen πŸ˜‰ Vandaag maakte ik deze chocolate chip cookies en van een succes gesproken πŸ˜‰ Wat heb je nodig: 550 gr zelfrijzende bloem Een snuifje zout 180 gr kristalsuiker kristai 180 gr kandijsuiker Een zakje vanillesuiker 250 gr gesmolten boter 2 eieren 1 el melk 300 gr chocoladedruppels Hoe maak je deze heerlijke koekjes: Meng al je ingrediΓ«nten. Voeg als laatste de chocolade toe. Maak bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je bakplaat. Zet de koekjes 10 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op je bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Genieten maar 😘

Eierkoeken met kokosroom en chocolade

Deze eierkoeken zijn lekker fris door de kokosroom en de chocolade maakt er helemaal een feestje van πŸ˜πŸ˜‹ Wat heb je nodig: Voor de eierkoeken: 2 eieren 100 gr suiker 100 gr zelfrijzende bloem Buisje vanille essence Snuifje zout Voor de kokosroom: 200 ml kokoscreme 2 eetlepels poedersuiker 100 gr pure chocolade Hoe maak je het: Klop de eieren op samen met de suiker, de vanille essence en het zout. Spatel voorzichtig de bloem onder de eieren. Lepel het mengsel op een bakplaat (hou voldoende afstand tussen de koeken) en zet 12 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. De kokosroom: Klop de kokoscreme op samen met de suiker. Vul de koeken met de kokosroom. Smelt de chocolade en dompel de koeken in de chocolade.