Wie lust er wel een rozijnenkoek? Ik kan daar wel van genieten...
Na een beetje geëxperimenteer zijn deze rozijnenkoeken uit de oven gekomen 😊❤
Wat heb je nodig:
300 gr roggemeel
60 gr kandijsuiker
Zakje droge gist
180 ml amandelmelk
30 ml zonnebloemolie
1 eetlepel vanillesuiker
Rozijnen
Soja vanillepudding
Glanzende decoratiesuiker
Hoe maak je het:
Kneed het meel, de kandijsuiker, gist, amandelmelk, de olie en de vanillesuiker tot een soepel deeg. Leg je deeg in een kom met een handdoek over op een warme plaats en laat 3 - 4 uurtjes rusten.
Kneed je deeg nog even door en dan je deeg uitrollen tot een dunne lap.
Snij het deeg in reepjes.
Bestrijk het deeg met de pudding en strooi hierover de rozijntjes.
Rol de strookjes op en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Strooi over je koeken nog wat rozijnen en de decoratiesuiker.
15 minuutjes in een voorverwarmde oven (180 graden)... van de geur alleen al krijg je honger 😉😋
Na een beetje geëxperimenteer zijn deze rozijnenkoeken uit de oven gekomen 😊❤
Wat heb je nodig:
300 gr roggemeel
60 gr kandijsuiker
Zakje droge gist
180 ml amandelmelk
30 ml zonnebloemolie
1 eetlepel vanillesuiker
Rozijnen
Soja vanillepudding
Glanzende decoratiesuiker
Hoe maak je het:
Kneed het meel, de kandijsuiker, gist, amandelmelk, de olie en de vanillesuiker tot een soepel deeg. Leg je deeg in een kom met een handdoek over op een warme plaats en laat 3 - 4 uurtjes rusten.
Kneed je deeg nog even door en dan je deeg uitrollen tot een dunne lap.
Snij het deeg in reepjes.
Bestrijk het deeg met de pudding en strooi hierover de rozijntjes.
Rol de strookjes op en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Strooi over je koeken nog wat rozijnen en de decoratiesuiker.
15 minuutjes in een voorverwarmde oven (180 graden)... van de geur alleen al krijg je honger 😉😋
Reacties
Een reactie posten