Doorgaan naar hoofdcontent

Healthy versie van rozijnenkoeken

Wie lust er wel een rozijnenkoek? Ik kan daar wel van genieten...

Na een beetje geëxperimenteer zijn deze rozijnenkoeken uit de oven gekomen 😊❤

Wat heb je nodig:
300 gr roggemeel
60 gr kandijsuiker
Zakje droge gist
180 ml amandelmelk
30 ml zonnebloemolie
1 eetlepel vanillesuiker
Rozijnen
Soja vanillepudding
Glanzende decoratiesuiker

Hoe maak je het:
Kneed het meel, de kandijsuiker, gist, amandelmelk, de olie en de vanillesuiker tot een soepel deeg. Leg je deeg in een kom met een handdoek over op een warme plaats en laat 3 - 4 uurtjes rusten.
Kneed je deeg nog even door en dan je deeg uitrollen tot een dunne lap.
Snij het deeg in reepjes.
Bestrijk het deeg met de pudding en strooi hierover de rozijntjes.

Rol de strookjes op en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Strooi over je koeken nog wat rozijnen en de decoratiesuiker.

15 minuutjes in een voorverwarmde oven (180 graden)... van de geur alleen al krijg je honger 😉😋

Reacties

Populaire posts van deze blog

Snel een taartje maken? Probeer dan deze appeltaart met amandelvulling.

Yes we survived the week  nu tijd om gezellig te genieten van leuke (en lekkere) dingen. Wij zetten het weekend alvast in met deze appeltaart met amandelvulling  Wat heb je hier voor nodig: Een vel bladerdeeg 2 appelen 125 gr boter 2 eieren 75 gr suiker 125 gr gemalen amandelen Hoe maak je het: Klop de boter met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg als laatste de amandelen toe en klop goed op. Leg he deeg in je bakvorm en prik hier gaatjes in met een vork. Stort het amandelmengsel op je deeg. Snij je appelen in partjes en leg op het amandelmengsel. Zet je taart voor 40 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Smeer een beetje opgewarmde abrikozenconfituur op je taart als hij nog warm is.

Chocolate chip cookies

De examens zijn hier begonnen dus hoog tijd om mijn tieners wat verwennerijtjes voor te schotelen 😉 Vandaag maakte ik deze chocolate chip cookies en van een succes gesproken 😉 Wat heb je nodig: 550 gr zelfrijzende bloem Een snuifje zout 180 gr kristalsuiker kristai 180 gr kandijsuiker Een zakje vanillesuiker 250 gr gesmolten boter 2 eieren 1 el melk 300 gr chocoladedruppels Hoe maak je deze heerlijke koekjes: Meng al je ingrediënten. Voeg als laatste de chocolade toe. Maak bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je bakplaat. Zet de koekjes 10 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op je bakplaat en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster. Genieten maar 😘

Eierkoeken met kokosroom en chocolade

Deze eierkoeken zijn lekker fris door de kokosroom en de chocolade maakt er helemaal een feestje van 😍😋 Wat heb je nodig: Voor de eierkoeken: 2 eieren 100 gr suiker 100 gr zelfrijzende bloem Buisje vanille essence Snuifje zout Voor de kokosroom: 200 ml kokoscreme 2 eetlepels poedersuiker 100 gr pure chocolade Hoe maak je het: Klop de eieren op samen met de suiker, de vanille essence en het zout. Spatel voorzichtig de bloem onder de eieren. Lepel het mengsel op een bakplaat (hou voldoende afstand tussen de koeken) en zet 12 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. De kokosroom: Klop de kokoscreme op samen met de suiker. Vul de koeken met de kokosroom. Smelt de chocolade en dompel de koeken in de chocolade.